Miten valita paras proteiinijauhe?

Fitness-maailmassa proteiinijauheiden käyttö on yleistynyt viime vuosikymmenen aikana hurjasti. Proteiinijauhe tukee pääasiassa lihasmassan rakentamista, mutta auttaa myös jaksamaan paremmin. Jos treenaat paljon, oli kyseessä sitten harrastus tai ei, proteiinijauheen lisääminen ruokavalioosi saattaa olla hyvä idea. Mutta millainen proteiinijauhe olisi paras juuri sinulle? Jatka lukemista ja selvitä!

Näin valitset itsellesi parhaan proteiinijauheen

Ennen proteiinijauheen valitsemista on tärkeää miettiä omia tavoitteita. Tänä päivänä markkinoilta löytyy runsaasti erilaisia tuotteita treenaamiseen ja palautumiseen, mutta eri proteiinijauheilla on luonnollisesti erilaisia käyttötarkoituksia, minkä vuoksi proteiinijauheen valinnassa tulee aina ottaa huomioon se, millaisia tavoitteita itsellä on.

Esimerkiksi, jos treenaamisen tavoitteena on saada ylimääräisiä kiloja pois, proteiinijauheen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota tuotteen sisältöön, sillä monissa jauheissa on runsaasti kaloreita, joita kovaa ja usein treenaavat tarvitsevat. Jos harrastat esimerkiksi taekwondoa, jossa kestävyys ja tekniikka korostuvat suuren lihasmassan sijaan, proteiinijauheen valinnassa tulisi ottaa huomioon juuri nämä tavoitteet.

Ravintoaineiden ja eri pitoisuuksien lisäksi proteiinijauheen valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota myös omiin mieltymyksiin – missä ja miten tykkäät proteiinijauhetta nauttia, paljonko olet valmis maksamaan siitä sekä millaisesta mausta ja koostumuksesta tykkäät.

Oikea proteiinijauhe voi löytyä vertailemalla

Proteiinijauheiden käytön yleistyttyä markkinoilta löytyy tänä päivänä kymmeniä erilaisia proteiinijauheita ja muita ravintolisiä. Suuren valikoiman joukosta voi olla vaikeaa löytää juuri itselleen sopiva tuote. Ennen valinnan tekemistä voikin olla järkevää kurkistaa tälle vertailusivustolle, josta löydät kätevän vertailun erilaisista proteiinijauheista ja niiden ominaisuuksista.

Proteiinijauheiden vertailu voi auttaa löytämään juuri oikeanlaisen tuotteen kymmenien eri vaihtoehtojen joukosta. Tärkeintä valinnassa on kiinnittää huomiota proteiinijauheen käyttötarkoitukseen ja ravintoaineisiin. Muista myös tutustua käyttöohjeisiin ennen tuotteen nauttimista ja pidä mielessä, että tuotteen tarkoituksena on tukea harjoittelua, eikä se yksistään auta takaamaan parempia tuloksia.

18 Jul 2023